تاکسیم
آشپزیآموزش انواع ترشیجات

طرز تهیه ترشی گل کلم خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه ترشی گل کلم خوشمزه و مجلسی

ترشی گل کلم یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و محبوب ایرانی است که در نقاط مختلف کشور با استفاده از مواد متنوع تهیه می‌شود. این ترشی لذیذ به نام ترشی گل کلم شناخته می‌شود، اما این نام به معنای استفاده انحصاری از گل کلم در تهیه آن نیست. دلیل اصلی انتخاب نام “ترشی گل کلم” این است که گل کلم به عنوان ماده اصلی در فرآیند تهیه این ترشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر گل کلم، ما می‌توانیم بسته به سلیقه خود، موادی مانند هویج، سیب ترشی و انواع فلفل‌های تند و شیرین را نیز به ترکیب اضافه کنیم تا طعم و عطر خاص‌تری ایجاد شود. همچنین نکته مهم دیگری که باید درباره این ترشی بدانیم این است که تنوع رنگی زیادی دارد؛ رنگ‌های سفید و زرد از جمله محبوب‌ترین گزینه‌ها برای تهیه این نوع ترشی محسوب می‌شوند.

طرز تهیه ترشی گل کلم خوشمزه و مجلسی با رنگ های متنوع

مواد اولیه:
اسم مقدار
گل کلم ۱ عدد متوسط
هویج ۵۰۰ گرم
فلفل سبز تند ۶ عدد
سیب ترشی ۵۰۰ گرم
سرکه به مقدار کافی
گلپر ۱ قاشق چایخوری
ترخون ۴ شاخه
نمک به میزان کافی
مراحل:
مرحله اول

برای تهیه ترشی مخلوط گل کلم مجلسی ابتدا گل کلم را با دقت می شوییم و در آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن خارج شود و بعد بوته های گل کلم را جدا می کنیم و اگر خیلی بزرگ هستند با چاقو هر بوته را نصف و خرد می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم.

مرحله دوم

هویج ها را نیز با پوست کن تمیز پوست می گیریم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی آن خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه با چاقو به صورت حلقه ای یا نگینی خرد می کنیم و به گل کلم ها اضافه می کنیم.

مرحله سوم

سیب ترشی ها را می شوییم و پوست می گیریم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعب های بزرگ خرد می کنیم و داخل کاسه می ریزیم. سپس ۲ الی ۳ شاخه ترخون را نیز می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا خشک شود.

مرحله چهارم

سپس روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و به مواد داخل کاسه اضافه می کنیم.(می توانید از ترخون خشک شده نیز استفاده کنید) گلپر را نیز روی مواد می پاشیم و همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم.شیشه ای که برای ترشی تهیه کرده ایم را می شوییم.

مرحله پنجم

سپس با دستمال کاملا خشک می کنیم و اجازه می دهیم تا کاملا خشک شود و (باعث کپک زدن ترشی می شود) بعد مواد ترشی را کم کم داخل شیشه می ریزیم و لابه لای مواد ترشی فلفل سبزها را قرار می دهیم.

مرحله ششم

حدود ۳ سانتیمتر از روی شیشه را خالی نگه می داریم و سرکه و کمی نمک را با هم مخلوط می کنیم و روی مواد ترشی می ریزیم تا کاملا روی سطح ترشی را سرکه بپوشاند و درب شیشه را محکم می بندیم و در جای خنک نگهداری می کنیم.

مرحله هفتم

پس از گذشت ۲ هفته ترشی اماده می شود و می توانید آنرا مصرف کنید. البته اگر تمایل ندارید دو هفته صبر کنید و می خواهید ترشی گلم را به صورت فوری و یک روزه درست کنید می توانید از روش کارخانه ای استفاده کنید و مواد ترشی را بپزید.

مرحله هشتم

به این صورت که پس از اینکه همگی مواد را که خرد کردید در قابلمه ای می ریزیم و سرکه و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا نیم پز شوند و از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و ترشی گل کلم آماده مصرف است.نوش جان

ترشی گل کلم زرد

اگر مایلید رنگ ترشی شما سفید نباید و زرد یا طلایی باشد می توانید از زعفران یا زردچوبه استفاده کنید. به دلیل اینکه عطر زعفران ممکن است عطر ترشی را تغییر دهد توصیه می شود برای مقدار مواد لازم در دستور بالا از ۱ قاشق چایخوری زردچوبه اصل استفاده کنید. البته می توانید از پودر ریشه زعفران هم برای رنگی کردن ترشی استفاده کنید. برای این منظور کافیست زعفران را با یخ یا آب جوش دم کنید و به ترشی اضافه کنید. البته همانطور که در بالاتر توضیح دادیم به هیچ وجه مقدار زیاد زعفران نباید به ترشی اضافه کنیم چون باعث تغییر عطر ترشی می شود.

ترشی گل کلم قرمز

برای قرمز شدن رنگ ترشی گل کلم می توانیم از چند راه حل استفاده کنیم. راه اول اضافه کردن رنگ غذا می باشد که به دلیل اینکه ممکن است برای بدن زیان آور و مضر باشد توصیه نمی شود. راه حل دوم استفاده از رنگ قرمز طبیعی است. رنگ قرمز طبیعی را می توانیم از سبزیجات مانند چغندر قرمز بگیریم. راه حل دیگری هم وجود دارد که البته روی طعم ترشی تاثیر می گذارد، اضافه کردن پوره گوجه فرنگی هم می تواند باعث قرمز شدن رنگ ترشی سود، البته همانطور که گفتیم روی طعم ترشی هم تاثیر می گذارد.

https://salamdonya.com/

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.