خانه و باغچهسبک زندگی

چگونه آب مقطر درست کنیم؟ + تهیه آب مقطر در 8 مرحله

درست‌کردن آب‌مقطر خیلی آسان است و روش‌های مختلفی برای تهیه‌ی آن در خانه وجود دارد. اگر مواد معدنی و شیمیایی را از آب جدا ‌کنی، آب‌مقطر تهیه می‌شود. از آب‌مقطر برای مصارف مختلفی مثل آشامیدن، آبیاری گیاهان،‌ پر‌کردن دستگاه‌های رطوبت‌ساز، اتوی بخار و حتی تنگ ماهی و آکواریوم استفاده می‌شود. در این پست از مگیما به بررسی راه های درست کردن آب مقطر و پاسخ به سوال چگونه آب مقطر درست کنیم، می پردازیم.

1.یک قابلمه‌ از جنس استیل ضد‌‌زنگ (با ظرفیت تقریباً ۲۰ لیتر) را تا نیمه‌ با آب شیر پر کن

https://magima.ir/wp-content/uploads/2023/03/3f0ibpla3.webp

2.یک کاسه‌ی شیشه‌ای را داخل آب قرار بده

کاسه باید روی آب شناور شود و با کف ظرف تماس نداشته باشد.

  • اگر کاسه‌ی شیشه‌ای روی آب شناور نمی‌شود، آن ‌را از آب خارج کن و یک توری خنک‌کننده‌ی گرد درون قابلمه قرار بده. سپس کاسه را دوباره در آب و روی پایه بگذار.

https://magima.ir/wp-content/uploads/2023/03/53f0ibpla35.webp

3.قبل از رفتن به مرحله‌ی بعد باید صبر کنی تا آب داخل قابلمه جوش بیاید.

هدف از انجام این کار جوشیدن مواد‌ شیمیایی مثل اتانول و متانول است.

https://magima.ir/wp-content/uploads/2023/03/23f0ibpla32.webp

4.با استفاده از یک مانع گرم/سرد میعان ایجاد کن

برای انجام این کار در قابلمه را وارونه کن و آن را با یخ پر کن. برخورد بخار گرم با در سرد باعث میعان می‌شود و بخار ایجاد‌شده به قطرات آب تبدیل می‌شود.

https://magima.ir/wp-content/uploads/2023/03/0yccelk6n0.webp

5.آب داخل قابلمه را بجوشان

با جوشیدن آب، بخار آب بالا می‌آید و روی در قابلمه به قطر‌ه‌های آب تبدیل می‌شود. سپس قطره‌های ایجاد‌شده درون کاسه می‌ریزند. اجازه بده فرایند تقطیر آنقدر ادامه پیدا کند تا مقدار آبی که نیاز داری درون کاسه جمع شود.

https://magima.ir/wp-content/uploads/2023/03/8lfk8uyv48.webp

6.آب درون کاسه را بررسی کن

آب کاسه‌ گرم خواهد بود ولی نباید بجوشد. اگر آب درون کاسه شروع به جوشیدن کرد، شعله را کم کن تا جایی که آب قابلمه در حال جوش بماند.

https://magima.ir/wp-content/uploads/2023/03/1dfvql4f7.webp

7.قابلمه را از روی حرارت کنار بگذار و در آن را بردار

https://magima.ir/wp-content/uploads/2023/03/00dfvql4f7.webp

8.کاسه‌ی آب‌مقطر را از داخل قابلمه‌ی آب جوش خارج کن

هنگام انجام این‌کار مراقب باش تا خودت را نسوزانی. در صورت تمایل می‌توانی قبل از خارج‌کردن کاسه‌، بگذاری آب درون قابلمه خنک شود.

https://magima.ir/wp-content/uploads/2023/03/0n3qd9u6.webp

نکات مهم در تهیه آب مقطر

  • اگر فکر می‌کنی آب شیر به‌اندازه‌ی کافی خالص نیست، بهتر است از آب‌مقطر برای پر‌کردن آکواریوم آب شور استفاده کنی. قبل از ریختن آب در آکواریوم باید آب شور را با آب‌مقطر مخلوط کنی.
  • گاهی در قابلمه را بردار و ببین آیا بخار آب داخل کاسه جمع می‌شود یا خیر.

هشدارهای مهم قبل استفاده از آب مقطر

  • نوشیدن آب‌مقطر به‌مرور زمان باعث کاهش مواد‌ معدنی بدن می‌شود و برای سلامتی مضر است،‌ بنابراین موقع تهیه‌ی آب‌مقطر حتماً چند قطره مواد معدنی به آن اضافه کن. اگر‌چه با تقطیر آب، آلودگی‌های زیادی مثل آلودگی‌های دارویی و فلزات سنگین از بین می‌روند اما مواد معدنی که برای سلامتی ضروری هستند نیز از بین می‌روند.
  • قبل از استفاده از آب‌مقطر در آکواریوم یا تنگ‌ ماهی باید مواد شیمیایی مورد‌نیاز را به آب‌مقطر اضافه کنی؛ آبزیان، بدون این مواد شیمیایی، در آب‌مقطر زنده نمی‌مانند.
  • اطمینان پیدا کن بطری‌ها و کاسه‌های شیشه‌ای که استفاده می‌کنی در برابر آب جوش مقاوم هستند.
  • فقط آبی که درون کاسه یا بطری دوم است مقطر است. آب باقی‌مانده در قابلمه و بطری اول حاوی تمام نا‌خالصی‌هایی است که از آب‌مقطر گرفته شده است.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *