15 روش کاهش رشد موهای زائد بدن

15 روش کاهش رشد موهای زائد بدن
15 روش کاهش رشد موهای زائد بدن

رشد موهای زائد بدن یک مشکل نسبتاً رایج است که می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی یا خجالت شود. رشد بیش از حد مو در بدن می‌تواند ژنتیکی یا در نتیجه بیماری‌هایی مثل هیرسوتیسم باشد که در اثر افزایش تولید هورمون آندروژن ایجاد می‌شود. خوشبختانه درمان‌ها و تغییراتی در سبک زندگی وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای کاهش رشد موهای بدن کمک گرفت. قبل از ایجاد تغییرات ناگهانی در رژیم غذایی یا شروع مصرف مکمل‌ها، با پزشک خود صحبت کرد تا از بی‌خطربودن آن‌ها اطمینان پیدا کرد.

1.کاهش رشد موهای زائد بدن با رژیم غذایی و ورزش

رژیم غذایی سالم و ورزش منظم می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند و در نتیجه سطح آندروژن را که باعث رشد موهای زائد بدن می‌شود، کاهش بدهند. برای کاهش وزن به روش سالم،‌ از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کن و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه و ۴-۳ بار در هفته ورزش کن.

  • قبل از ایجاد تغییرات ناگهانی در رژیم غذایی و سبک زندگی با پزشک صحبت کن تا مطمئن شوی این تغییرات برای تو بی‌خطر هستند.
  • روی خوردن منابع پروتئین بدون چربی مثل مرغ و پنیر سویا، غلات کامل و مقدار زیادی میوه و سبزیجات تمرکز کن.
  • از خوردن غذاهای فرآوری‌شده و نوشیدنی‌های شیرین مثل نوشابه خودداری کن.

2.کاهش رشد موهای زائد بدن با چای نعناع

مطالعات نشان داده‌اند که نوشیدن چای نعناع می‌تواند سطح آندروژن را که مسئول رشد بیش از حد موهای بدن است، کاهش دهد. مقداری چای نعناع یا برگ‌ نعناع تازه تهیه کن و حدود ۳ تا ۵ دقیقه در فنجان (۲۴۰ میلی‌لیتر) میلی‌لیتر آب داغ دم کن و بنوش

  • سعی کن یک یا دو بار در روز چای نعناع بنوشی و ببینی آیا به کاهش رشد موهای بدنت کمک می‌کند یا خیر.

3.کاهش رشد موهای زائد با محصولات سویا

سویا حاوی فیتواستروژن است که عملکردی مشابه با استروژن در بدن دارد. رشد بیش از حد موهای بدن می‌تواند ناشی از سطوح پایین استروژن باشد بنابراین خوردن محصولات سویا مثل لوبیا ادامامه، شیر سویا یا برگر سویا می‌تواند سطح استروژن بدن را افزایش بدهد.

  • سعی کن محصولات سویا را حداقل در یکی از وعده‌های غذایی روزانه بگنجانی.

4. کاهش رشد موهای زائد با داروهای ضدبارداری

تحقیقات نشان داده‌اند داروهای ضدبارداری خوارکی، رشد موهای بدن را کاهش می‌دهند. استروژن با آندروژن‌های بدن که مسئول رشد بیش از حد موها هستند، مقابله می‌کند. اگر از داروهای ضدبارداری استفاده نمی‌کنی، از پزشک بخواه آن‌ها را تجویز کند.

  • برای اطمینان از ایمن‌بودن این روش، از مصرف داروهای ضدبارداری بدون مشورت با پزشک خودداری کن.

5.مشورت با پزشک در مورد مصرف داروهای ضدآندروژن

داروهای ضدآندروژن به کاهش هورمون آندورژن در بدن کمک می‌کنند و در نتیجه باعث کاهش رشد موهای صورت و بدن می‌شوند. با پزشک در مورد مصرف داروهای ضدآندروژن صحبت کن تا ببینی آیا استفاده از آن‌ها برایت ایمن و موثر هستند یا خیر.

  • اگر یک زن تراجنسیتی هستی، با پزشک صحبت کن و ببین آیا مصرف داروهای ضدآندروژن می‌تواند به کاهش رشد موهای بدنت کمک کند یا خیر. پزشک می‌تواند در مورد بهترین گزینه‌های درمانی موجود تو را راهنمایی کند.

6.استفاده از مکمل‌های ویتامین D‌ برای کاهش رشد موهای بدن

مطالعات نشان می‌دهند مصرف۵۰۰۰۰ واحد ویتامین D به‌صورت دو هفته یک بار می‌تواند به کاهش موهای بدن کمک کند. برای اطمینان از بی‌خطر بودن مصرف مکمل ویتامین D با پزشک صحبت کن و همچنین برای جلوگیری از عوارض جانبی احتمالی، دوز مشخص‌شده روی بسته‌بندی را رعایت کن.

  • عوارض جانبی مکمل‌های ویتامین D‌ شامل ضعف عضلانی، گیجی، تشنگی شدید،‌ حالت تهوع و خستگی می‌باشند.
  • ویتامین D همچنین می‌تواند روی سطح قند خون تاثیر بگذارد بنابراین حتماً قبل از مصرف با پزشک مشورت کن، به‌خصوص اگر دیابت داری.

7. کاهش سطح آندروژن بدن

گل صدتومانی در طب سنتی چینی استفاده می‌شود و می‌تواند سطح آندروژن بدن را که باعث رشد بیش از حد مو می‌شود، کاهش بدهد. مقدار گل صدتومانی که می‌توانی مصرف کنی به سن، سلامتی و شرایط دیگر بستگی دارد بنابراین قبل از استفاده حتماً با پزشک مشورت کن.

  • می‌توانی مکمل گل صدتومانی را از داروخانه یا به‌صورت آنلاین تهیه کنی اما در مورد دوز مناسب مصرف حتماً با پزشک مشورت کن.

8. از بین بردن موقت موهای بدن با تیغ اصلاح

اصلاح روشی ساده و موثر برای از بین بردن موهای زائد بدن است. اگرچه این باور وجود دارد که تراشیدن مو باعث ضخیم‌تر‌شدن و رشد سریع‌تر آن‌ها می‌شود، اما هیچ‌ پایه علمی برای این ادعا وجود ندارد. خمیر اصلاح را را روی ناحیه موردنظر بمال و از تیغ‌های مخصوص موهای بدن استفاده کن تا از تحریک و سوزش پوست جلوگیری شود. همچنین برای کاهش خطر بریدگی پوست و اصلاح آسان‌تر موها، تیغ را در جهت رویش موها روی پوست بکش.

  • تراشیدن موهای یک قسمت از بدن به کاهش موقتی آن‌ها در آن قسمت در طول زمانی که سعی داری موها را به روش دیگری کاهش بدهی، کمک می‌کند.
  • تراشیدن موها می‌تواند باعث ایجاد موهای زیرپوستی شود. برای جلوگیری از این موضوع، قبل از اپیلاسیون یا اصلاح، ناحیه موردنظر را با صابون یا پاک‌کننده‌های پوستی دیگر ماساژ بده؛ این کار به بیرون‌آمدن مو از داخل فولیکول‌ها کمک می‌کند.

9.از بین بردن و کاهش رشد موهای بدن با استفاده از موم

اپیلاسیون با موم می‌تواند دردناک باشد اما در کاهش رشد موها خیلی موثر است. ازآنجایی‌که هنگام اپیلاسیون، مو از ریشه خارج می‌شود، موهای جدید ریزتر و نازک‌تر بوده و کندتر رشد می‌کنند. می‌توانی اپیلاسیون را خودت در خانه انجام بدهی یا به سالن‌های زیبایی بروی.

  • اگر در خانه اپیلاسیون می‌کنی، برای نواحی حساس مثل صورت، زیربغل و بیکینی، از موم سخت استفاده کن. موم نرم را می‌توانی برای قسمت‌های دیگر بدن مثل پاها، پشت، سینه و دست‌ها استفاده کنی.
  • می‌توانی موم و نوارهای پارچه‌ای موردنیاز را از مغازه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی تهیه کنی. همچنین برای آسانی کار می‌توانی از نوارهای وکس آماده نیز استفاده کنی.
  • برای گرفتن نتیجه بهتر،‌ هر ۲ هفته یک بار اپیلاسیون انجام بده.
  • از موم روی پوست آسیب‌دیده استفاده نکن. اگر زخم باز، جوش یا عفونت پوستی داری باید صبر کنی تا به‌طور کامل بهبود پیدا کند.
  • اگر رنگ پوستت تیره است، اپیلاسیون می‌تواند باعث تغییر رنگ آن شود.

10.استفاده از موچین برای از بین بردن موهای زائد

می‌توانی از موچین برای کندن موها استفاده کنی یا برای اپیلاسیون حرفه‌ای با موچین به آرایشگاه مراجعه کنی. کندن موها از ریشه باعث کندشدن رشد آن‌ها و کاهش ظاهری موهای بدن می‌شود.

  • کندن موها با موچین می‌تواند دردناک باشد و باعث تحریک پوست شود.

11.از بین بردن موهای بدن با استفاده از کرم موبر

موبرها، کرم‌های شیمیایی هستند که موهای سطح پوست را از بین می‌برند. اگرچه ممکن است موها با این روش کمی سریع‌تر از اپیلاسیون با موم رشد کنند، اما به‌دلیل خاصیت سفیدکنندگی که بسیاری از این کرم‌ها دارند،‌ احتمالاً موهای جدیدی که رشد می‌کنند ظریف‌تر و روشن‌تر خواهند بود. کرم را مطابق با دستورالعمل روی بسته‌بندی استفاده کن.

  • این روش نسبت به روش اپیلاسیون درد کمتری دارد و بر خلاف اصلاح با تیغ، باعث تحریک پوست نمی‌شود.
  • بعضی از مارک‌های محبوب کرم‌های موبر عبارت‌اند از Veet، سینره و سیگل. می‌توانی این کرم‌ها را از فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی یا به‌صورت آنلاین تهیه کنی.
  • همچنین می‌توانی کرم‌هایی را بخری که مخصوص قسمت‌های خاصی از بدن مثل صورت، بیکینی یا پا هستند.

12.الکترولیز برای جلوگیری دائمی از رشد موهای بدن

در این روش یک سوزن کوچک وارد فولیکول مو می‌شود و رشد مو را با کمک جریان الکتریکی متوقف می‌کند. این نوع درمان معمولاً برای قسمت‌های کوچکی از پوست مناسب هستند و قسمت‌های وسیع‌تر را می‌توان در طی چند جلسه درمان کرد. یک الکترولوژیست حرفه‌ای برای انجام این کار پیدا کن و درمانت را شروع کن.

  • ممکن است برای از بین بردن کامل موها به ۸ الی ۱۲ جلسه الکترولیز نیاز باشد.
  • ممکن است بعد از انجام الکترولیز پوستت متورم و حساس شود که معمولاً این حالت بعد از چند روز بهبود پیدا می‌کند. لوسیوین مرطوب‌کننده می‌تواند به تسکین پوست و جلوگیری از خشک‌شدن آن کمک کند.
  • اگر اختلالات هورمونی مثل PCOS یا هیرسوتیسم داری، این درمان‌ها می‌توانند موثر باشند اما ممکن است موها بعد از قطع درمان دوباره رشد کنند.

13.لیزر موهای زائد

این روش سریع‌تر از اپیلاسیون است امام ممکن است موها بین جلسات درمان دوباره رشد کنند. معمولاً برای گرفتن نتایج قابل‌توجه و ماندگار به ۴ تا ۶ جلسه لیز در طول چند هفته نیاز است. یک متخصص پوست یا مرکز زیبایی معتبر که خدمات لیزر موهای زائد ارائه می‌دهد، پیدا کن یا از پزشک خودت در این خصوص راهنمایی بگیر.

  • معمولاً حدود ۴ تا ۶ جلسه لیزر برای از بین بردن حدود ۸۰٪ موهای زائد ناحیه موردنظر نیاز است.
  • لیزر باعث کاهش تولید موهای طبیعی بدن می‌شود اما ممکن است عوارض جانبی مثل تحریک، حساسیت یا درد را تجربه کنی. البته بیشتر این عوارض جانبی بعد از چند روز خود‌به‌خود برطرف می‌شوند.
  • ممکن است با انجام لیزر رشد موهای زائد در نواحی خاصی به‌طور دائم متوقف شود اما در بعضی موارد ممکن است بعد از قطع درمان، موها دوباره رشد کنند.

14.جلوگیری از رشد مو با کرم افلورنیتین

افلورنیتین دارویی است که با مهار آنزیم طبیعی پوست که مسئول رشد مو است، رشد موها را کندتر می‌کند. این دارو می‌تواند علاوه بر کندکردن رشد موها، موهای موجود را نازک کند و رنگ آن‌ها را روشن کند. تا زمانی که از این کرم استفاده می‌کنی، رشد موها کندتر خواهد بود.

  • کرم افلورنیتین با نسخه پزشک قابل‌تهیه است.
  • عوارض جانبی کرم افلورنیتین شامل قرمزی، بثورات پوستی، سردرد و سوزش یا خارش پوست است.

مطالب مشابه پیشنهاد شده

11 روش درمان گل مژه (چگونه از شر گل مژه خلاص شویم؟)

برای رشد سریع مو چه باید کرد؟

چگونه وزن خود را افزایش دهیم + 15 روش افزایش وزن

زنان شهوتی متولد چه ماهی هستند

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *